Barra de torró de pa, oli i xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: David Gil
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: David Gil - TORRONS VICENS, Agramunt
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és un aliment energètic, que si es pren amb moderació, i preferiblement amb un alt percentatge de cacau, pot tenir certes propietats estimulants i antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 barres
  • Per a la mousse de xocolata:
  • 80 g de nata líquida 35% mg
  • 100 g de llet
  • 70 g de sucre
  • 3 fulles gelatina
  • 150 g xocolata a la pedra Jolonch
  • 210 g de nata semimuntada 35% mg
  • Per al cruixent de pa amb oli:
  • 200 g de torró de pa amb oli Albert Adrià
  • 50 g d'oli oliva
  • Per al bany brillant:
  • 500 g xocolata negra 70%
  • 500 g de mantega pomada
  • Altres:
  • 1 presa de xocolata a la pedra Jolonch
  • Làmines d'or comestible (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, escalfem en un cassó la nata líquida, amb la llet i el sucre, fins que arrenqui el bull.

Mentrestant, trenquem la presa de xocolata Jolonch i la posem en un bol.

Recuperem el cassó. Hi afegim la gelatina hidratada i escorreguda al cassó de la nata calenta. En un vas americà aboquem el contingut del cassó, (que és la llet+nata) amb la xocolata esmicolada i la gelatina. Ho barregem amb el túrmix. Ho reservem cobert amb paper film (perquè no s'hi faci pell).

A continuació muntem la mousse: posem la nata semi-muntada que teníem reservada a la nevera, en un bol gros. Hi afegim la trufa. Ho barregem amb una llengua. Ho posem dins de ¿ parts de motlles de xocolatina. Ho congelem 4 hores aproximadament.

Per fer el cruixent, tallem el torró de pa amb oli d'Albert Adrià, i el fonem al microones. Hi afegim l'oli i ho barregem. Ho aboquem damunt del motlle congelat. Ho tornem al congelador.

Fem un bany brillant: fonem la xocolata al microones. Posem en el got del túrmix la xocolata i la mantega pomada. Ho emulsionem amb el túrmix.

Per emplatar, desemmotllem la barra. La posem damunt d'una reixeta. Hi tirem per damunt el bany brillant de xocolata. Hi ratllem una presa de xocolata pel damunt amb unes fulles d'or comestible.
Anar al contingut