Banana split

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nata és un lacti molt ric en vitamina D, imprescindible per al metabolisme del calci i dels ossosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 plàtans

    15 rovells d'ou

    10 maduixes deshidratades

    450 g de nata

    450 g de llet fresca

    210 g de sucre

    1 beina de vainilla

    75 g de xocolata (70%)

    100 g de nous

    125 g de nata

    120 g sucre

    80 g d'aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent els gelats de vainilla, xocolata i maduixa. Per fer el de vainilla posem en un pot 5 rovells blanquejats amb 75 g de sucre, 150 g de nata, 150 g de llet i una beina de vainilla amb polpa. Ho deixem coure 20 minuts sense que acabi d'arrencar el bull.
  2. Per fer el de xocolata, posem en un pot 5 rovells blanquejats amb 60 g de sucre, 150 g de nata, 150 g de llet i 75 g de xocolata. També ho deixem coure 20 minuts sense que acabi d'arrencar el bull.
  3. Per fer el gelat de maduixa, posem en un pot 5 rovells blanquejats amb 75 g de sucre, 150 g de nata, 150 g de llet i les 10 maduixes deshidratades.
  4. Mentrestant, barregem 120 g de sucre amb 80 g d'aigua mineral en un pot i ho anem barrejant fins que ens quedi un xarop. La meitat d'aquest xarop el posem en una paella amb les nous i les "garapinyem", és a dir, que quedin ben ensucrades.
  5. Amb l'altra meitat del xarop fred, muntarem la nata.
  6. Quan han acabat de bullir els 3 gelats, ho triturem per separat, ho colem i ho congelem dins de 3 mànegues pastisseres. Durant 2 hores, pressionem les mànegues amb les mans cada 20 minuts perquè el gelat no s'acabi de congelar del tot.
  7. Servim el plàtan tallat pel mig, les 3 boles de gelat per sobre del plàtan, nata per sobre i les nous ensucrades al damunt.
Anar al contingut