Banana split

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    +Obre

    La nata és un lacti molt ric en vitamina D, imprescindible per al metabolisme del calci i dels ossos

INGREDIENTS

  • 4 plàtans

    15 rovells d'ou

    10 maduixes deshidratades

    450 g de nata

    450 g de llet fresca

    210 g de sucre

    1 beina de vainilla

    75 g de xocolata (70%)

    100 g de nous

    125 g de nata

    120 g sucre

    80 g d'aigua mineral

PREPARACIÓ

Comencem fent els gelats de vainilla, xocolata i maduixa. Per fer el de vainilla posem en un pot 5 rovells blanquejats amb 75 g de sucre, 150 g de nata, 150 g de llet i una beina de vainilla amb polpa. Ho deixem coure 20 minuts sense que acabi d'arrencar el bull.

Per fer el de xocolata, posem en un pot 5 rovells blanquejats amb 60 g de sucre, 150 g de nata, 150 g de llet i 75 g de xocolata. També ho deixem coure 20 minuts sense que acabi d'arrencar el bull.

Per fer el gelat de maduixa, posem en un pot 5 rovells blanquejats amb 75 g de sucre, 150 g de nata, 150 g de llet i les 10 maduixes deshidratades.

Mentrestant, barregem 120 g de sucre amb 80 g d'aigua mineral en un pot i ho anem barrejant fins que ens quedi un xarop. La meitat d'aquest xarop el posem en una paella amb les nous i les "garapinyem", és a dir, que quedin ben ensucrades.

Amb l'altra meitat del xarop fred, muntarem la nata.

Quan han acabat de bullir els 3 gelats, ho triturem per separat, ho colem i ho congelem dins de 3 mànegues pastisseres. Durant 2 hores, pressionem les mànegues amb les mans cada 20 minuts perquè el gelat no s'acabi de congelar del tot.

Servim el plàtan tallat pel mig, les 3 boles de gelat per sobre del plàtan, nata per sobre i les nous ensucrades al damunt.