Banana split
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La nata és un lacti molt ric en vitamina D, imprescindible per al metabolisme del calci i dels ossosAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 plàtans
15 rovells d'ou
10 maduixes deshidratades
450 g de nata
450 g de llet fresca
210 g de sucre
1 beina de vainilla
75 g de xocolata (70%)
100 g de nous
125 g de nata
120 g sucre
80 g d'aigua mineral
PREPARACIÓ
- Comencem fent els gelats de vainilla, xocolata i maduixa. Per fer el de vainilla posem en un pot 5 rovells blanquejats amb 75 g de sucre, 150 g de nata, 150 g de llet i una beina de vainilla amb polpa. Ho deixem coure 20 minuts sense que acabi d'arrencar el bull.
- Per fer el de xocolata, posem en un pot 5 rovells blanquejats amb 60 g de sucre, 150 g de nata, 150 g de llet i 75 g de xocolata. També ho deixem coure 20 minuts sense que acabi d'arrencar el bull.
- Per fer el gelat de maduixa, posem en un pot 5 rovells blanquejats amb 75 g de sucre, 150 g de nata, 150 g de llet i les 10 maduixes deshidratades.
- Mentrestant, barregem 120 g de sucre amb 80 g d'aigua mineral en un pot i ho anem barrejant fins que ens quedi un xarop. La meitat d'aquest xarop el posem en una paella amb les nous i les "garapinyem", és a dir, que quedin ben ensucrades.
- Amb l'altra meitat del xarop fred, muntarem la nata.
- Quan han acabat de bullir els 3 gelats, ho triturem per separat, ho colem i ho congelem dins de 3 mànegues pastisseres. Durant 2 hores, pressionem les mànegues amb les mans cada 20 minuts perquè el gelat no s'acabi de congelar del tot.
- Servim el plàtan tallat pel mig, les 3 boles de gelat per sobre del plàtan, nata per sobre i les nous ensucrades al damunt.