Banana Bread (Plum-cake de plàtan) - Pretòria, Sud-àfrica
- Programa: Karakia
- Cuina: Françoise Greenacre, Barcelona
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- 1 tassa de farina
- 1 tassa de farina integral
- 2/3 de tassa de sucre morè
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1/2 culleradeta de llevat en pols
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 3 plàtans ben madurs
- 1/2 tassa de mantega
- 2 ous
- 1 tassa de nous
- un pessic de sal
PREPARACIÓ
Poseu les dues farines en un bol. Afegiu-hi el llevat en pols, el bicarbonat, el sucre i un pessic de sal. Remeneu-ho i ja tindreu la part "seca" del pastís a punt.
Ara prepareu la part "humida". En un altre bol, desfeu la mantega i afegiu-hi els ous. Bateu-los perquè la mantega quedi ben integrada i, després, afegiu-hi l'essència de vainilla.
Peleu els plàtans -com més madurs siguin, millor, perquè aquest pa resultarà més aromàtic i gustós- i afegiu-los força trossejats al bol dels ous.
Preescalfeu el forn a uns 200 ºC.
En un morter, matxuqueu-hi les nous i afegiu-les al bol dels ingredients secs.
Aboqueu el contingut del bol dels ingredients humits al bol del ingredients secs i remeneu-ho força estona perquè quedi tot ben barrejat. Tot i que, al començament, us pugui semblar que queda massa eixut, veureu que la textura va canviant i acaba sent pastosa.
Unteu un motllo allargat, dels de plum-cake, amb una mica de mantega i aboqueu-hi la pasta.
Enforneu-ho durant una hora aproximadament i ja tindreu a punt el Banana bread.
Ara prepareu la part "humida". En un altre bol, desfeu la mantega i afegiu-hi els ous. Bateu-los perquè la mantega quedi ben integrada i, després, afegiu-hi l'essència de vainilla.
Peleu els plàtans -com més madurs siguin, millor, perquè aquest pa resultarà més aromàtic i gustós- i afegiu-los força trossejats al bol dels ous.
Preescalfeu el forn a uns 200 ºC.
En un morter, matxuqueu-hi les nous i afegiu-les al bol dels ingredients secs.
Aboqueu el contingut del bol dels ingredients humits al bol del ingredients secs i remeneu-ho força estona perquè quedi tot ben barrejat. Tot i que, al començament, us pugui semblar que queda massa eixut, veureu que la textura va canviant i acaba sent pastosa.
Unteu un motllo allargat, dels de plum-cake, amb una mica de mantega i aboqueu-hi la pasta.
Enforneu-ho durant una hora aproximadament i ja tindreu a punt el Banana bread.