Bamija (Llegum bosnià) - Bòsnia i Hercegovina

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mirsad Ajanović "Ćiva" , bar "Una Altra Cosa", l'Escala

INGREDIENTS

  • bamija seca (la podeu substituir per faves)
  • pastanaga
  • pebrot verd
  • carn pel sofregit
  • ceba
  • llimona
  • pebre vermell
  • vegeta (la podeu substituir per una pastilla de brou concentrat de verdures)
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

En un cassó amb aigua i sal, feu-hi coure la bamija seca. Peleu i piqueu la ceba i la pastanaga; talleu el pebrot verd ben menut i reserveu-ho. Escorreu la bamija i reserveu-la.
En una cassola amb un bon raig d'oli, feu-hi un sofregit amb la ceba, la pastanaga i el pebrot. Al cap d'un parell de minuts, afegiu a la cassola uns quants trossos de carn. Saleu-ho generosament i deixeu que tot plegat s'enrosseixi. Condimenteu-ho amb força vegeta i pebre vermell. Remeneu-ho una mica més i incorporeu la bamija cuita a la cassola. Apugeu el foc i aboqueu un bon raig d'aigua calenta a la cassola. Escorreu-hi mitja llimona i afegiu-la també a la cassola (la llimona). Deixeu que cogui uns quants minuts amb alegria i després abaixeu el foc. Remeneu-ho de tant en tant i, si convé, aneu afegint una mica d'aigua calenta a la cassola.
Com a curiositat, en Civa ens va explicar que a la seva terra hi ha la creença que la bamija és un afrodisíac per als homes, tot i que ell no ho va voler ni confirmar ni desmentir.
Anar al contingut