Baked sole (Llenguado al forn) - Irlanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Conxa Pericàs O'Callaghan, Sant Carles de la Ràpita

INGREDIENTS

  • llenguados
  • mantega
  • llimona
  • sal
  • julivert

PREPARACIÓ

Podeu calcular un llenguado per persona, tot i que si són molt grossos, se'n pot preparar un per cada dues persones.
El dia abans prepareu la "mantega maragda"; d'aquesta manera tindrà un gust més intens. Trinxeu un bon grapat de fulles de julivert i barregeu-lo amb un tros gros de mantega, aixafant-ho amb una forquilla. Us anirà molt millor si teniu la mantega a temperatura ambient. Un cop tingueu aquesta mantega ben barrejada, veureu que el color és verd, d'aquí el nom de "mantega maragda". Deixeu-la refredar una altra vegada a la nevera fins a l'endemà.
Preescalfeu el forn.
Escateu bé la pell dels llenguados ja que s'han de coure amb pell; d'aquesta manera queden més sucosos, perquè la pell fa que no es perdi tant l'aigua que porten. Saleu-los i poseu-los en una safata per anar al forn, prèviament untada amb mantega. Ruixeu-los amb un raig de suc de llimona i repartiu un parell de trossets de mantega per sobre de cada llenguado. Talleu unes quantes rodanxes de llimona per la meitat i repartiu-les, també, per sobre dels llenguados.
Poseu la safata al forn ben calent i deixeu-los coure durant uns 15 minuts.
Serviu cada llenguado amb un tros de mantega maragda per sobre.