Baingau bartha (Albergínies sofregides) - Índia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: restaurant Tandoor, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 albergínies
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • pèsols
  • garam masala
  • paprika
  • gingebre fresc
  • crema de llet
  • mantega
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Piqueu la ceba ben menuda i sofregiu-la fins que s'enrosseixi.
Després afegiu-hi el tomàquet, tallat molt petit, i deixeu que s'acabi de fer el sofregit.
Mentrestant, talleu les albergínies a trossos no gaire grossos i fregiu-les.
Un cop fregides, deixeu-les sobre un paper absorbent perquè treguin l'excés d'oli.
Condimenteu el sofregit de ceba i tomàquet amb un polsim de paprika i un de garam masala. Continueu remenant-ho i incorporeu al sofregit un grapat de pèsols, una cullerada de crema de llet i una mica de mantega.
Remeneu-ho una mica més i afegiu-hi les albergínies i deixeu-ho coure uns 15-20 minuts a foc lent, remenant-ho de tant en tant.
Serviu el plat amb unes quantes tires primes de gingebre fresc.