Bacallà, pebrots i cremeta d'all
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Terés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Menut, Belianes (Urgell)
INGREDIENTS
- farina de força
- 200 g de pebrots verds
- 100 g de pebrot vermell
- 1 culleradeta de sucre
- 4 grans d'all
- 4 rodanxes de bitxo
- Per a la crema d'all:
- 100 g d'all
- oli d'oliva
- 100 g de nata líquida
- sal i pebre de Caiena
PREPARACIÓ
Per començar, salteu els pebrot tallats a tires en una paella amb oli ben calent i una mica de sucre.
Seguidament, retireu els pebrots, poseu a la mateixa paella l'all laminat i una mica de bitxo i torneu-hi a posar els pebrots.
Per fer la cremeta d'all, confiteu els grans d'all pelats en un cassó amb oli durant 10 minuts. Després, retireu l'oli del cassó, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Tot seguit, poseu-ho a la Thermomix i afegiu-hi l'oli a poc a poc mentre es fa la cremeta. Quan estigui a punt, rectifiqueu de sal i pebre.
Finalment, en una paella amb oli ben calent, fregiu els talls de bacallà enfarinats.
I ja per acabar, emplateu la cremeta d'all, poseu-hi el tall de bacallà a sobre i al costat el pebrot.
Seguidament, retireu els pebrots, poseu a la mateixa paella l'all laminat i una mica de bitxo i torneu-hi a posar els pebrots.
Per fer la cremeta d'all, confiteu els grans d'all pelats en un cassó amb oli durant 10 minuts. Després, retireu l'oli del cassó, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Tot seguit, poseu-ho a la Thermomix i afegiu-hi l'oli a poc a poc mentre es fa la cremeta. Quan estigui a punt, rectifiqueu de sal i pebre.
Finalment, en una paella amb oli ben calent, fregiu els talls de bacallà enfarinats.
I ja per acabar, emplateu la cremeta d'all, poseu-hi el tall de bacallà a sobre i al costat el pebrot.