Bacallà Paco Meralgo

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Clotet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Paco Meralgo, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 talls de morro de bacallà de 100 g la unitat
  • 6 grans d'all
  • 1 ceba grossa
  • 2 nyores
  • 1 pebrot sec
  • 4 pebrots del piquillo
  • 400 g de salsa de tomàquet
  • 1 cullerada de julivert picat
  • farina
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Enfarineu el morro de bacallà dessalat i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent.
Quan es comenci a enrossir, retireu-lo i deixeu-lo sobre un paper absorbent.

Tot seguit, traieu l'excés d'oli de la paella i enrossiu-hi els alls picats i la ceba picada. Quan estigui ben sofregit, poseu-hi la polpa de la nyora i del pebrot sec, els pebrots "del piquillo" tallats a tires, la salsa de tomàquet, la sal i les fulles de julivert. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. A continuació, incorporeu el bacallà a la paella perquè cogui 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu el bacallà, afegiu-hi la salsa al damunt i ja podreu guarnir el plat amb una mica de porradell picat.