Bacallà Paco Meralgo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Clotet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Paco Meralgo, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 talls de morro de bacallà de 100 g la unitat
- 6 grans d'all
- 1 ceba grossa
- 2 nyores
- 1 pebrot sec
- 4 pebrots del piquillo
- 400 g de salsa de tomàquet
- 1 cullerada de julivert picat
- farina
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Enfarineu el morro de bacallà dessalat i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent.
Quan es comenci a enrossir, retireu-lo i deixeu-lo sobre un paper absorbent.
Tot seguit, traieu l'excés d'oli de la paella i enrossiu-hi els alls picats i la ceba picada. Quan estigui ben sofregit, poseu-hi la polpa de la nyora i del pebrot sec, els pebrots "del piquillo" tallats a tires, la salsa de tomàquet, la sal i les fulles de julivert. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. A continuació, incorporeu el bacallà a la paella perquè cogui 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, afegiu-hi la salsa al damunt i ja podreu guarnir el plat amb una mica de porradell picat.
Quan es comenci a enrossir, retireu-lo i deixeu-lo sobre un paper absorbent.
Tot seguit, traieu l'excés d'oli de la paella i enrossiu-hi els alls picats i la ceba picada. Quan estigui ben sofregit, poseu-hi la polpa de la nyora i del pebrot sec, els pebrots "del piquillo" tallats a tires, la salsa de tomàquet, la sal i les fulles de julivert. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. A continuació, incorporeu el bacallà a la paella perquè cogui 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, afegiu-hi la salsa al damunt i ja podreu guarnir el plat amb una mica de porradell picat.