Bacallà de Quaresma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Torras
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà dessalat
  • 4 carxofes
  • 1 ceba grossa -2 ous durs
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 gra d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 tassa de brou de peix
  • sal i sucre Per a la picada:
  • ametlles
  • 1 galeta
  • julivert

PREPARACIÓ

  1. Primer de tot, poseu l'oli d'oliva en un cassó i feu el sofregit de ceba picada, l'all picat i una fulla de llorer.
  2. Un cop ja estigui ben daurat, tireu-hi el pebre vermell i tot seguit el vi blanc.
  3. Quan arrenqui el bull incorporeu-hi el tomàquet tallat a daus. Deixeu-ho coure i després afegiu-hi el bacallà i les carxofes pelades i tallades.
  4. Mentrestant, aprofiteu per fer la picada amb una mica de sal, les ametlles, un parell de galetes i una mica de julivert trinxat.
  5. Deixateu-la amb una mica de brou i afegiu-la a la cassola.
  6. Poseu-hi els ous durs tallats, i si fa falta, una mica de sucre per treure l'acidesa.
Anar al contingut