Bacallà de quaresma segons la recepta de la mare

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 talls de morro de bacallà
  • 400 g de cigrons cuits
  • 24 panses
  • 2 tomàquets
  • 1/2 ceba
  • 1 gra d'all
  • julivert i oli verge
  • 4 ous escalfats

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb un raig d'oli sofregiu la ceba picada. Quan comenci a agafar color, afegiu-hi el tomàquet, sense pell ni llavors, i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns minuts. Després, poseu-hi els cigrons, prèviament bullits, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua calenta i deixeu-ho coure durant uns 20 minuts. Quan ja estigui cuit, retireu un parell de cullerades de cigrons per l'emplatat i el brou per fer la salsa. Seguidament, tritureu els cigrons amb el Túrmix i reserveu el puré.

A continuació, poseu el bacallà en una paella amb oli abundant, a uns 65 graus, i deixeu-lo escalfar durant 5 minuts, que no quedi gaire cuit.

Per fer la salsa, poseu en una paella el brou dels cigrons, una mica d'all i julivert picat i unes panses i deixeu-ho reduir durant uns minuts

Tot seguit, escalfeu una mica els cigrons, el puré i l'ou escalfat, que teníeu reservats.

I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons al mig del plat, poseu-hi el bacallà laminat a un costat, l'ou escalfat a l'altre, guarniu el plat amb els cigrons i salseu-ho tot amb la salsa de panses.