Bacallà de Divendres Sant

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Mariona Quadrada
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuina de bacallà

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 talls de morro de bacallà dessalat La Sirena
  • 2 cullerades de farina
  • 250 g de ceba trossejada congelada
  • 300 g de carxofa trossejada congelada
  • pèsols extrafins congelats
  • 1 bossa d'espàrrecs de marge congelats
  • 1 dosi d'all trossejat congelat
  • 1 dosi de julivert trossejat congelat
  • 25 g d'ametlles torrades
  • 2 ous
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, descongeleu el bacallà a la nevera el dia abans en un recipient amb reixeta. L'endemà, talleu cada peça en 3 trossos, enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli. Quan estiguin dauradets, retireu-los del foc, reserveu-los i, a la mateixa paella, salteu les carxofes congelades durant 8 minuts i rectifiqueu-les de sal. Després, reserveu també les carxofes i, a la mateixa paella, sofregiu la ceba congelada.

Mentrestant, poseu els ous sencers coberts d'aigua freda en un cassó i deixeu-los coure durant 8 minuts. Passat aquest temps, refredeu-los en un bol amb aigua i gel.

Per fer la picada, poseu en un got batedor l'all i el julivert, directament congelat, i les ametlles i tritureu-ho amb la batedora.

A continuació, quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi els espàrrecs i els pèsols congelats, les carxofes i la picada i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Tot seguit, poseu-hi els talls de bacallà i els ous durs, pelats i tallats per la meitat, i deixeu-ho coure tot durant 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi un parell d'espàrrecs al damunt i afegiu-hi la resta d'ingredients amb el seu suc pel voltant.