Bacallà confitat

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • (per a 2 persones)
  • 1 cua de bacallà dessalada i rehidratada
  • 2 rovells d'ou
  • brots de cibulet
  • 2 cebes tendres
  • 4 orellanes de tomàquet confitades en oli
  • fulles d'espinacs
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

1. Escalfem el forn a 60º C.
2. Tirem oli en un recipient que pugui anar al forn, calculant que, un cop fiquem la peça de bacallà dins de l'oli del recipient, aquesta no quedi del tot coberta per l'oli.
3. Fiquem el recipient amb l'oli al forn durant 6 minuts.
4. Traiem el recipient amb oli del forn i col·loquem dins el bacallà, amb la pell i les espines. Tornem el recipient al forn i deixem que cogui el bacallà dins l'oli durant 6-7 minuts.
5. Traiem la cua de bacallà del recipient, tirem dins de l'oli els rovells d'ou, sense que es trenquin, i reservem aquest oli amb els rovells.
6. Ara traiem la pell del bacallà i l'esqueixem: col·loquem un colador damunt d'un recipient i anem deixant la carn del bacallà dins del colador perquè deixi anar l'oli de la cocció, vigilant que no hi hagi espines.
7. Piquem els brots de cibulet, les orellanes i les cebes tendres. Ho afegim tot al colador on tenim el bacallà i ho barregem amb una cullera.
8. Per emplatar-ho, col·loquem en un plat fondo una muntanyeta del bacallà esqueixat del colador.
9. Fem un foradet al mig del bacallà esqueixat, com si fos un volcà, i hi posem a dins el rovell que s'estava coent a l'oli del recipient del forn.
10. Tirem una miqueta de sal damunt del rovell.
11. Tirem un raig d'oli en un plat i passem les fulles d'espinac per l'oli, perquè agafin lluentor.
12. Decorem el plat amb les fulles d'espinacs.
13. Per completar la presentació del plat, tallem uns filets longitudinals de cibulet molt prims i els fiquem en un bol que contingui aigua amb glaçons. L'aigua freda en farà rínxols dels filets de cibulet.
14. Col·loquem uns rínxols de cibulet al plat i ja el tenim per anar a taula!