Bacallà confitat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni González
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Ca la Manyana, Sant Julià de Vilatorta
INGREDIENTS
- 4 trossos de morro de bacallà
- 200 g de tomàquet
- oli d'oliva verge
- llorer
- all
- bitxo
- 300 g de patates
- alfàbrega
- safrà
- 1 copa de vi blanc
- fumet de peix
- escalunyes
- farina
- sal
- sucre
PREPARACIÓ
Per començar, confiteu el bacallà en un cassó amb oli, all, bitxo i farigola.
A continuació, confiteu les patates pelades i tallades en rodanxes en una paella amb oli, bitxo i all. Tot seguit, amaniu el tomàquet pelat i sense llavors, amb una mica de sal, sucre, pebre i oli. Deixeu-ho coure al forn a 120 graus durant 20 o 25 minuts. Per fer la salsa de safrà, poseu l'escalunya picada, l'all, el bitxo, la farigola i el llorer en un cassó amb oli i deixeu-ho coure. Mentrestant, afegiu el vi blanc al fumet i incorporeu-ho al cassó on teniu la salsa de safrà. Bateu-ho i lligueu-ho amb una mica de farina. Coleu la salsa i afegiu-hi el safrà. I ja per acabar, emplateu les patates. Poseu el bacallà a sobre i decoreu-ho amb el tomàquet confitat picat i una mica d'oli d'alfàbrega. Salseu-ho amb la salsa de safrà.
A continuació, confiteu les patates pelades i tallades en rodanxes en una paella amb oli, bitxo i all. Tot seguit, amaniu el tomàquet pelat i sense llavors, amb una mica de sal, sucre, pebre i oli. Deixeu-ho coure al forn a 120 graus durant 20 o 25 minuts. Per fer la salsa de safrà, poseu l'escalunya picada, l'all, el bitxo, la farigola i el llorer en un cassó amb oli i deixeu-ho coure. Mentrestant, afegiu el vi blanc al fumet i incorporeu-ho al cassó on teniu la salsa de safrà. Bateu-ho i lligueu-ho amb una mica de farina. Coleu la salsa i afegiu-hi el safrà. I ja per acabar, emplateu les patates. Poseu el bacallà a sobre i decoreu-ho amb el tomàquet confitat picat i una mica d'oli d'alfàbrega. Salseu-ho amb la salsa de safrà.