Bacallà confitat sobre patata amb canyella

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Elisabet Arroni
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Nau (Casserres)
  • Informació nutricional
    +Obre

    La patata és un tubercle ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, que proporciona energia de forma gradual al nostre organisme.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 talls de llom de bacallà dessalat
  • 2 patates
  • oli de gira-sol
  • oli d'oliva
  • farigola fresca
  • sal i pebre
  • canyella en pols
  • tomàquet sec

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 200 graus.

A continuació, peleu les patates, talleu-les a rodanxes d'un centímetre de gruix, poseu-les en una safata de forn untada amb oli d'oliva, salpebreu-les, amaniu-les amb un raig d'oli per sobre i deixeu-les coure al forn a 200 graus durant 30 minuts. Passat aquest temps, traieu-les del forn, poseu-hi canyella en pols per sobre, tapeu la safata amb paper de plata i torneu-les a enfornar 30 minuts més a 180 graus.

Mentrestant, poseu el bacallà en un cassó, amb l'oli de gira-sol suficient perquè el cobreixi i unes branquetes de farigola fresca i deixeu-lo confitar a baixa temperatura durant uns 10 minuts.

Finalment, tritureu el tomàquet sec.

I ja per acabar, emplateu la patata, poseu-hi el bacallà confitat al damunt i guarniu el plat amb una mica de farigola fresca i tomàquet sec en pols.