Bacallà confitat amb cigrons i espinacs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gemma Riera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest plat ens pot ajudar a controlar els nivells de colesterol de la sang, tant per les característiques del bacallà com les del cigrons i els espinacs.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà de 400 g cadascun
  • 400 g de cigrons bullits
  • 500 g d'espinacs frescos
  • 1 all
  • 1/4 de bitxo
  • oli d'oliva i sal
  • oli de gira-sol
  • pebre vermell dolç
  • vinagre de xerès
  • botifarra negra
  • oli de julivert

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'oli d'oliva, l'all laminat i el bitxo i deixeu-ho infusionar a foc suau durant una estona.
Per fer el puré de cigrons, poseu en un bol la meitat de l'oli infusionat i la meitat dels cigrons i tritureu-ho amb el túrmix.A continuació, poseu en un cassó l'altra meitat de l'oli infusionat, el pebre vermell dolç, el vinagre de xerès i la resta de cigrons i deixeu-ho coure durant una estona a foc suau.Mentrestant, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i el bacallà i deixeu-lo confitar a foc suau.Tot seguit, en una paella ben calenta i amb una mica d'oli salteu la botifarra tallada a rodanxes i aixafeu-la amb una forquilla.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els espinacs, salats.I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons, cobriu-lo amb els cigrons i els espinacs, poseu-hi a sobre el bacallà confitat i guarniu el plat amb la botifarra negra i amb una mica d'oli de julivert.
Anar al contingut