Bacallà confitat amb cigrons i espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gemma Riera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
- Informació nutricional -Obre
Aquest plat ens pot ajudar a controlar els nivells de colesterol de la sang, tant per les característiques del bacallà com les del cigrons i els espinacs.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà de 400 g cadascun
- 400 g de cigrons bullits
- 500 g d'espinacs frescos
- 1 all
- 1/4 de bitxo
- oli d'oliva i sal
- oli de gira-sol
- pebre vermell dolç
- vinagre de xerès
- botifarra negra
- oli de julivert
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó l'oli d'oliva, l'all laminat i el bitxo i deixeu-ho infusionar a foc suau durant una estona.
Per fer el puré de cigrons, poseu en un bol la meitat de l'oli infusionat i la meitat dels cigrons i tritureu-ho amb el túrmix.A continuació, poseu en un cassó l'altra meitat de l'oli infusionat, el pebre vermell dolç, el vinagre de xerès i la resta de cigrons i deixeu-ho coure durant una estona a foc suau.Mentrestant, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i el bacallà i deixeu-lo confitar a foc suau.Tot seguit, en una paella ben calenta i amb una mica d'oli salteu la botifarra tallada a rodanxes i aixafeu-la amb una forquilla.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els espinacs, salats.I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons, cobriu-lo amb els cigrons i els espinacs, poseu-hi a sobre el bacallà confitat i guarniu el plat amb la botifarra negra i amb una mica d'oli de julivert.
Per fer el puré de cigrons, poseu en un bol la meitat de l'oli infusionat i la meitat dels cigrons i tritureu-ho amb el túrmix.A continuació, poseu en un cassó l'altra meitat de l'oli infusionat, el pebre vermell dolç, el vinagre de xerès i la resta de cigrons i deixeu-ho coure durant una estona a foc suau.Mentrestant, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i el bacallà i deixeu-lo confitar a foc suau.Tot seguit, en una paella ben calenta i amb una mica d'oli salteu la botifarra tallada a rodanxes i aixafeu-la amb una forquilla.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els espinacs, salats.I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons, cobriu-lo amb els cigrons i els espinacs, poseu-hi a sobre el bacallà confitat i guarniu el plat amb la botifarra negra i amb una mica d'oli de julivert.