Bacallà Can Solé
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ernesto Jordan
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Solé, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 trossos de morro de bacallà
- 4 patates mitjanes
- farina
- fumet
- allioli
- oli d'oliva verge Per a la salsa de romesco:
- 1 kg de tomàquets
- 1 cabeça d'alls
- 1 nyora
- bitxo
- ametlles torrades
- vinagre
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, prepareu la salsa de romesco barrejant tots els ingredients, coueu-los al forn i, finalment, passeu-los per un passapuré.
A continuació, poseu oli en una paella i, quan estigui calent, ofegueu-hi les patates, procurant que no quedin gaire rosses. Retireu les patates i aprofiteu el mateix oli per fregir el bacallà que prèviament haureu enfarinat. I per acabar, poseu el bacallà i les patates en una safata, i afegiu-hi el romesco i el fumet. Deixeu-ho al forn a 180 graus durant 5 minuts. Finalment, afegiu-hi l'allioli i gratineu-ho 5 minuts més.
A continuació, poseu oli en una paella i, quan estigui calent, ofegueu-hi les patates, procurant que no quedin gaire rosses. Retireu les patates i aprofiteu el mateix oli per fregir el bacallà que prèviament haureu enfarinat. I per acabar, poseu el bacallà i les patates en una safata, i afegiu-hi el romesco i el fumet. Deixeu-ho al forn a 180 graus durant 5 minuts. Finalment, afegiu-hi l'allioli i gratineu-ho 5 minuts més.