Bacallà amb trinxat i múrgoles

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavi Garmendia
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mariona, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de bacallà
  • Per al trinxat:
  • 300 g de patates
  • 300 g de col verda
  • 50 g de cansalada
  • sal i oli
  • Per al brou de múrgoles:
  • 1/2 l de brou d'aviram
  • 10 g de múrgola seca
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el brou de múrgoles, en un cassó amb el brou d'aviram calent, afegiu-hi les múrgoles seques i la sal i deixeu-ho coure.
Mentrestant, sofregiu la cansalada tallada a daus petits en un cassó sense oli.

A continuació, bulliu les patates tallades a trossos en un cassó amb aigua freda. Quan l'aigua començi a bullir, poseu-hi la col també tallada a trossos. Quan estigui tot bullit, passeu-ho a un bol, afegiu-hi la cansalada sofregida i remeneu-ho tot bé amb una forquilla. Seguidament, ompliu un motllo amb el trinxat, premeu-lo bé, desemmotlleu-lo i daureu-lo en una paella amb una mica d'oli.

Finalment, fregiu el bacallà, pel costat de la pell, en una paella amb una mica d'oli.

I ja per acabar, emplateu el trinxat amb el bacallà a sobre i poseu-hi el brou de les múrgoles i les múrgoles al voltant.