Bacallà amb taronja i ceba escabetxada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Quadrada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuina de bacallà
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 talls de penca de bacallà dessalat La Sirena
- 4 taronges
- ceba juliana congelada
- 1 bitxo
- 4 fulles de llorer
- unes quantes fulletes d'orenga
- 10 grans de pebre negre
- 50 g de sucre
- 150 cc de vinagre de vi
- olives negres
- fulles d'escarola
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, deixeu descongelar el bacallà a la nevera amb una reixeta el dia abans. L'endemà, esqueixeu-lo amb els dits fent-ne trossos ben petits.
A continuació, peleu les taronges amb un ganivet, mirant que no hi quedi gens de pell blanca, feu-ne rodanxes ben fines i després talls ben petits.
Tot seguit, poseu a foc viu la ceba en juliana congelada amb poc oli. Quan hagi perdut l'aigua, afegiu-hi el sucre, el vinagre, el bitxo, el llorer, l'orenga, la sal i el pebre en gra, deixeu-ho coure durant un parell de minuts i reserveu-ho fins que quedi, com a mínim, tebi.
Mentrestant, netegeu les fulles d'escarola i talleu-les amb les mans.
Finalment, barregeu en un bol el bacallà, la taronja i la ceba escabetxada amb el seu oli.
I ja per acabar, feu un llit d'escarola al centre del plat, poseu-hi a sobre el bacallà amb taronja i ceba i acabeu el plat amb les olives negres.
A continuació, peleu les taronges amb un ganivet, mirant que no hi quedi gens de pell blanca, feu-ne rodanxes ben fines i després talls ben petits.
Tot seguit, poseu a foc viu la ceba en juliana congelada amb poc oli. Quan hagi perdut l'aigua, afegiu-hi el sucre, el vinagre, el bitxo, el llorer, l'orenga, la sal i el pebre en gra, deixeu-ho coure durant un parell de minuts i reserveu-ho fins que quedi, com a mínim, tebi.
Mentrestant, netegeu les fulles d'escarola i talleu-les amb les mans.
Finalment, barregeu en un bol el bacallà, la taronja i la ceba escabetxada amb el seu oli.
I ja per acabar, feu un llit d'escarola al centre del plat, poseu-hi a sobre el bacallà amb taronja i ceba i acabeu el plat amb les olives negres.