Bacallà amb taronja i ceba escabetxada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Mariona Quadrada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuina de bacallà

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 talls de penca de bacallà dessalat La Sirena
  • 4 taronges
  • ceba juliana congelada
  • 1 bitxo
  • 4 fulles de llorer
  • unes quantes fulletes d'orenga
  • 10 grans de pebre negre
  • 50 g de sucre
  • 150 cc de vinagre de vi
  • olives negres
  • fulles d'escarola
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, deixeu descongelar el bacallà a la nevera amb una reixeta el dia abans. L'endemà, esqueixeu-lo amb els dits fent-ne trossos ben petits.

A continuació, peleu les taronges amb un ganivet, mirant que no hi quedi gens de pell blanca, feu-ne rodanxes ben fines i després talls ben petits.

Tot seguit, poseu a foc viu la ceba en juliana congelada amb poc oli. Quan hagi perdut l'aigua, afegiu-hi el sucre, el vinagre, el bitxo, el llorer, l'orenga, la sal i el pebre en gra, deixeu-ho coure durant un parell de minuts i reserveu-ho fins que quedi, com a mínim, tebi.

Mentrestant, netegeu les fulles d'escarola i talleu-les amb les mans.

Finalment, barregeu en un bol el bacallà, la taronja i la ceba escabetxada amb el seu oli.

I ja per acabar, feu un llit d'escarola al centre del plat, poseu-hi a sobre el bacallà amb taronja i ceba i acabeu el plat amb les olives negres.