Bacallà amb seques i pil-pil de bolets

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pablo Urcelay
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rusc, Andorra

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà dessalat
  • 250 g de mongetes seques
  • 1 col
  • 3 grans d'all
  • 1 botifarra blanca
  • 200 g de bolets variats
  • 1 l d'oli d'oliva
  • xicoira
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli i tres dents d'all en un cassó. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi el bacallà amb la pell cap amunt.
Mentrestant, talleu els bolets. A continuació, retireu el bacallà i poseu-lo en una cassola de fang amb la pell avall, tapeu-ho i deixeu que suï. Tot seguit, confiteu els bolets en l'oli on heu confitat el bacallà durant 5 o 8 minuts. Després, talleu la botifara cuita en rodanxes i daureu-la en una paella amb una mica d'all picat. A continuació, afegiu-hi les mongetes, la col i una mica de l'oli de confitar el bacallà. Per fer el pil-pil, afegiu oli de confitar el bacallà al suc que ha desprès el bacallà a la cassola i remeneu-ho. Quan el tingueu ben lligat, incorporeu-hi els bolets. I ja per acabar, poseu en un motlle cilíndric la botifarra, les mongetes i la col. Premseu-ho una mica amb l'ajuda d'una cullera i desemmotlleu-ho. Col·loqueu-hi el bacallà a sobre i acompanyeu-ho amb el pil-pil de bolets.
Anar al contingut