Bacallà amb samfaina

INGREDIENTS

  • 4 trossos de morro de bacallà
  • 2 tomàquets madurs triturats, sense pela ni llavors
  • 1 pebrot vermell, a trossos mitjans
  • 1 pebrot verd, a trossos mitjans
  • 1 carbassó a daus petits
  • 1/2 albergínia a quadrets
  • 1 culleradeta de sucre
  • Oli d'oliva
  • 1 got d'aigua
  • Sal

PREPARACIÓ

1. Poseu oli en una cassola i sofregiu lleugerament el bacallà, prèviament enfarinat, i reserveu-lo.

2. A la mateixa cassola sofregiu lleugerament el pebrot vermell i el verd. Afegiu-hi el carbassó i l'albergínia. Passeu-ho lleugerament i afegiu-hi el tomàquet i el sucre. Aneu girant i quan vegeu que comença a quedar-se sec, afegiu-hi aigua.

4. Deixeu-ho coure quinze minuts afegint-hi aigua si fos necessari i després, poseu-hi el bacallà.

5. Deu minuts de cocció més, i a la taula.

Una recepta de Pere Bahí