Bacallà amb salsa de marisc gratinat amb allioli

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Olivet
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bilbao, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Plat interessant per ser font de proteïnes d'alt valor biològic i en canvi es baix en greix

INGREDIENTS

  • 800 g de morro de bacallà dessalat
  • 200 g de peix de roca, crancs, rates, cintes, aranyes...
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 pastanaga
  • 4 trossos de pebrot "del piquillo"
  • 1 cullerada de farina
  • 1 got de vi blanc
  • sal
  • oli d'oliva
  • 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
  • Per a l'allioli:
  • 2 ous
  • sal
  • 3 alls

PREPARACIÓ

Per fer la salsa de marisc, en un cassó amb oli sofregiu el peix de roca, la ceba, el tomàquet i la pastanaga, tot tallat a trossos.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi blanc, el pebre vermell dolç, la farina, la sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, passeu-ho pel xinès i reserveu-ho.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el morro de bacallà, prèviament enfarinat, fins que quedi ben dauradet.Per fer l'allioli, poseu en un bol els ous, els grans d'all i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu el bacallà en una terrina, cobriu-lo amb l'allioli, poseu-hi la salsa al voltant, guarniu el plat amb el pebrot "del piquillo" tallat a tires i poseu-ho a gratinar al forn durant 3 minuts.