Bacallà amb salsa de cranc i vieires

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Guerrero
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Barhaus, Tarragona

INGREDIENTS

  • 2 morros de bacallà dessalat
  • 4 vieires
  • 1 paquet de carn de txangurro
  • 250 g de mantega
  • 1 copa de xerès
  • 2 cullerades de farina
  • 1/4 l de fumet de peix
  • 1/4 l de brou de carn
  • 2 escalunyes
  • sal
  • pebre
  • oli

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, sofregiu les escalunyes picades en una paella amb mantega.
Quan estigui una mica ros, incorporeu-hi el corall de les vieires picat i el xerès, i deixeu-ho reduir. A continuació, en una altra paella amb una mica d'oli, marqueu la carn de les vieires que prèviament haureu salat. Tot seguit, afegiu una mica de farina i el brou de carn a la salsa, i deixeu-ho reduir. Finalment, coleu-ho. Mentrestant, saleu una mica el bacallà, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli. Després, escalfeu la carn de txangurro picada en una paella amb oli. I ja, per acabar, emplateu el bacallà i col·loqueu-hi a sobre les vieires. Damunt de tot, disposeu-hi la carn de txangurro. Salsegeu-ho i decoreu el plat amb una mica de julivert i un cordill d'oli.
Anar al contingut