Bacallà amb puré de patata i tomàquet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manuel Campos
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El tovalló verd, Sant Pere de Ribes

INGREDIENTS

  • 8 trossos de bacallà remullat
  • 4 tomàquets madurs
  • 1/2 kg de patates
  • 12 fulles d'alfàbrega
  • oli d'oliva verge
  • 2 cullerades de sucre
  • 50 g de mantega
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer l'oli d'alfàbrega, poseu en un recipient l'oli, les fulles d'alfàbrega, sal i pebre.
Deixeu-ho macerar durant 24 hores. A continuació, poseu una mica de mantega en una paella. Quan la mantega s'hagi fos, incorporeu-hi una mica de sucre i el puré de patates, que prèviament haureu preparat bullint unes patates amb aigua i sal i triturant-les. Deixeu que el puré es dauri una mica. Mentrestant, caramel·litzeu el tomàquet pelat i tallat en una paella amb mantega i sucre. Tot seguit, poseu una mica d'oli d'oliva i una mica d'oli d'alfàbrega en una paella calenta i daureu-hi el bacallà, començant per la banda de la carn. Després, doneu-li la volta. I ja, per acabar, disposeu una mica d'oli d'alfàbrega al mig del plat i poseu-hi el tomàquet caramel·litzat a sobre. Col·loqueu el puré sobre el tomàquet i el bacallà sobre el puré. Podeu decorar el plat amb una xip de patata.