Bacallà amb puré de cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Benvingut Aligué
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Aligué, Manresa
- Informació nutricional -Obre
Els cigrons són uns llegums rics en fibra soluble, substancia amb la capacitat de regular els nivells de colesterol a la sang.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà (de 100 g)
- 500 g de cigrons cuits (i el brou de la cocció)
- 50 g de pistatxos verds
- 5 g de curri
- 200 g de crostons de pa fregit
- 200 g de brou de bacallà
- Per al brou de bacallà:
- espines i pell de bacallà
- 1/2 porro
- aigua
- Per a l'oli d'alls:
- 1/4 l d'oli d'oliva
- 4 alls
- 1 bitxo
PREPARACIÓ
Per fer l'oli d'alls, fregiu els alls laminats en un cassó amb oli d'oliva juntament amb el bitxo.
Quan els alls estiguin rossos, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant una estona.
Per fer el brou de bacallà, poseu en un cassó les espines i la pell de bacallà i el porro, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Seguidament, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant un parell d'hores a temperatura ambient.
Per fer el pil-pil, coleu el brou, poseu-lo en un bol amb els pistatxos i el curri, i tritureu-ho amb el Túrmix mentre hi aneu afegint a poc a poc una mica d'oli d'alls. A continuació, poseu els lloms de bacallà en el cassó de l'oli d'alls i deixeu-los confitar al forn durant 15 minuts a 60 graus. Quan estigui confitat, retireu-lo del cassó i reserveu-lo.
Per fer el puré de cigrons, poseu a la Thermomix els cigrons, el brou de la seva cocció i l'oli d'alls, i tritureu-ho fins que aconseguiu un puré ben fi.
I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons, poseu-hi el bacallà a sobre, salseu-lo amb el pil-pil de pistatxos i guarniu el plat amb uns quants crostons de pa fregit.
Quan els alls estiguin rossos, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant una estona.
Per fer el brou de bacallà, poseu en un cassó les espines i la pell de bacallà i el porro, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Seguidament, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant un parell d'hores a temperatura ambient.
Per fer el pil-pil, coleu el brou, poseu-lo en un bol amb els pistatxos i el curri, i tritureu-ho amb el Túrmix mentre hi aneu afegint a poc a poc una mica d'oli d'alls. A continuació, poseu els lloms de bacallà en el cassó de l'oli d'alls i deixeu-los confitar al forn durant 15 minuts a 60 graus. Quan estigui confitat, retireu-lo del cassó i reserveu-lo.
Per fer el puré de cigrons, poseu a la Thermomix els cigrons, el brou de la seva cocció i l'oli d'alls, i tritureu-ho fins que aconseguiu un puré ben fi.
I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons, poseu-hi el bacallà a sobre, salseu-lo amb el pil-pil de pistatxos i guarniu el plat amb uns quants crostons de pa fregit.