Bacallà amb patates (IGP) de Prades i allioli

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: David Solé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Barquet, Tarragona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un peix blanc i per tant te un baix contingut gras però amb una porció de omega 3. La seva carn és rica en proteïnes d'alt valor biològic i conté varietat de vitamines B1, B2, B6 i B9, i D, E i A. En relació amb els minerals destaca la preseAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 talls de llom de bacallà
  • 4 patates de Prades
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • fumet de crustacis
  • alls
  • ous pasteuritzats en pols
  • aigua
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'aigua, les patates pelades i tallades a trossos, la ceba tallada a la juliana i el llorer.
Tapeu el cassó i deixeu-ho bullir durant una estona. Quan ja estigui gairebé cuit, afegiu-hi el bacallà i el fumet de crustacis i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.Per fer l'allioli, poseu en un bol els alls, els ous i la sal i tritureu-ho amb el túrmix. Seguidament, afegiu-hi l'oli a poc a poc sense deixar de triturar-ho. Finalment, poseu-hi una mica del suc de la cocció de les patates i remeneu-ho bé amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu les patates amb la ceba i el bacallà i poseu-hi l'allioli per sobre.
Anar al contingut