Bacallà amb pastisset de botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Tejedor
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls

INGREDIENTS

  • 400 g de morro de bacallà
  • 1 l d'oli
  • all, llorer i farigola
  • 200 g de botifarra negra de ceba
  • 1/4 de l de brou de verdures
  • 300 g de pèsols
  • menta
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'oli, l'all, el llorer i la farigola i deixeu-ho aromatitzar.
A continuació, en una paella amb una gota d'oli, fregiu el morro de bacallà per la part de la pell. Quan la pell estigui torrada, afegiu el bacallà al cassó amb l'oli aromatitzat durant 5 minuts.
Després, retireu-lo del cassó i fumeu-lo fent servir una barbacoa temu.

Per fer el pastisset, poseu la botifarra pelada i tallada a trossos en un bol amb una mica de brou tebi i tritureu-ho amb el túrmix. Després, poseu la barreja en un plat folrat amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui sòlida, talleu-la en forma de quadrat.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, una fulla de menta i sal, fregiu-hi els pèsols. Retireu-ne uns quants de seguida i reserveu-los.

Per fer la crema de pèsols, afegiu el brou a la paella amb la resta de pèsols, remeneu-ho bé i tritureu-ho tot amb la Thermomix.

I ja per acabar, emplateu el pastisset de botifarra amb el bacallà a sobre i al voltant poseu-hi els pèsols i la crema de pèsols.