Bacallà amb parmentier
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Isabel Juncà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Enric, La vall de Bianya
INGREDIENTS
- 4 talls de llom de bacallà dessalat
- 750 g de patata del bufet
- 4 ous
- vinagre
- 125 g de mantega
- 75 g de crema de llet
- sal
- oli de gira-sol amb espècies (canyella, clau d'olor, pebre de Sichuan i all)
- oli d'oliva amb picada de fruita seca (figues i avellanes)
PREPARACIÓ
Per començar, ofegueu el bacallà en un cassó amb oli, canyella, pebre rosa, pebre vermell, clau i canyella.
Procureu que l'oli cobreixi el bacallà i no ho deixeu bullir. Deixeu-ho que cogui 8 minuts. Mentrestant, bulliu les patates pelades en un cassó amb aigua i sal. Tot seguit, retireu el bacallà de l'oli. A continuació, incorporeu la mantega i la crema de llet a les patates i tritureu-ho amb un túrmix. Per fer l'ou poché, poseu aigua a bullir amb sal i vinagre. Trenqueu la closca de l'ou i tireu-lo a l'aigua bullint. Deixeu-lo coure durant un minut i retireu-lo. Per fer la picada, poseu les avellanes, les figues tallades, la sal i l'oli en un pot i tritureu-ho amb el túrmix. I ja, per acabar, emplateu la parmentier i col·loqueu-hi, a sobre, el bacallà. Poseu l'ou poché sobre el bacallà i decoreu-ho amb la picada i una mica de pebre vermell.
Procureu que l'oli cobreixi el bacallà i no ho deixeu bullir. Deixeu-ho que cogui 8 minuts. Mentrestant, bulliu les patates pelades en un cassó amb aigua i sal. Tot seguit, retireu el bacallà de l'oli. A continuació, incorporeu la mantega i la crema de llet a les patates i tritureu-ho amb un túrmix. Per fer l'ou poché, poseu aigua a bullir amb sal i vinagre. Trenqueu la closca de l'ou i tireu-lo a l'aigua bullint. Deixeu-lo coure durant un minut i retireu-lo. Per fer la picada, poseu les avellanes, les figues tallades, la sal i l'oli en un pot i tritureu-ho amb el túrmix. I ja, per acabar, emplateu la parmentier i col·loqueu-hi, a sobre, el bacallà. Poseu l'ou poché sobre el bacallà i decoreu-ho amb la picada i una mica de pebre vermell.