Bacallà amb mel
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 8 talls de bacallà remullat de la part del morro que no siguin gaire grossos
- 1 escarola
- oli d'oliva abundant
- 75 g de farina + farina per enfarinar
- 1 ou
- 1 culleradeta de cafè de llevat
- 2 cullerades de mel
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada de vinagre de mel
- sal i pebre mòlt
PREPARACIÓ
Preparació:
- El bacallà remullat s'ha d'eixugar amb paper absorbent perquè quedi ben sec.
- Es desfulla l'escarola, es neteja i s'escorre.
Elaboració:
1. Es prepara la pasta barrejant la farina amb el llevat, l'ou, 1 cullerada de mel i 150 cl d'aigua freda.
2. Els talls de bacallà s'enfarinen, s'espolsa la farina sobrant i es passen per la pasta preparada. Es posen a fregir en l'oli abundant i calent. Una vegada daurat pels dos costats es deixen escórrer en una reixa.
3. A part es desfà la mel restant amb 75 cl d'aigua calenta i es pinten amb un pinzell els trossos de bacallà fregits.
Antelació:
. S'ha de tenir el bacallà remullat. La resta s'ha de fer abans de menjar-s'ho. Per mantenir el bacallà calent mentre es menja el primer plat, es pot posar al forn calent, però apagat.
Presentació:
. Se serveixen els trossos de bacallà en plats individuals, amb l'escarola en un costat i amanida amb la vinagreta preparada amb els ingredients de l'apartat.
NOTA: El bacallà amb mel és un del plats més antics de la nostra cuina, ja que es remunta a l'edat mitjana.
- El bacallà remullat s'ha d'eixugar amb paper absorbent perquè quedi ben sec.
- Es desfulla l'escarola, es neteja i s'escorre.
Elaboració:
1. Es prepara la pasta barrejant la farina amb el llevat, l'ou, 1 cullerada de mel i 150 cl d'aigua freda.
2. Els talls de bacallà s'enfarinen, s'espolsa la farina sobrant i es passen per la pasta preparada. Es posen a fregir en l'oli abundant i calent. Una vegada daurat pels dos costats es deixen escórrer en una reixa.
3. A part es desfà la mel restant amb 75 cl d'aigua calenta i es pinten amb un pinzell els trossos de bacallà fregits.
Antelació:
. S'ha de tenir el bacallà remullat. La resta s'ha de fer abans de menjar-s'ho. Per mantenir el bacallà calent mentre es menja el primer plat, es pot posar al forn calent, però apagat.
Presentació:
. Se serveixen els trossos de bacallà en plats individuals, amb l'escarola en un costat i amanida amb la vinagreta preparada amb els ingredients de l'apartat.
NOTA: El bacallà amb mel és un del plats més antics de la nostra cuina, ja que es remunta a l'edat mitjana.