Bacallà amb mel

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 400 g de llom de bacallà dessalat Per a la pasta de fregir:
  • 150 g de farina
  • 1 gotet d'aigua
  • sal
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de llevat premsat
  • una mica d'aigua tèbia
  • 1/2 l d'oli de gira-sol Per a l'amanida de panses i pinyons:
  • 1 escarola
  • 1 fulla de roure
  • 50 g de pinyons torrats
  • 50 g de panses sense llavors
  • oli d'avellanes
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic

PREPARACIÓ

Comeneu fent la pasta de fregir. En un bol, desfeu el llevat amb aigua tèbia i poc a poc afegiu-hi la farina mentre aneu remenant, saleu-ho i tireu-hi la mel.
Un cop ben barrejat, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar durant una hora a temperatura ambient. D'alta banda, talleu el bacallà a daus petits, enfarineu-los una mica i passeu-los per la pasta. Fregiu-los en una cassola amb oli abundant i calent, i quan estiguin a punt, reserveu-los sobre un paper absorbent. Ja per acabar, prepareu l'amanida amb els diferents tipus d'enciam, el cerfull, els pinyons torrats, les panses sense pinyol, sal i la vinagreta, que la fareu amb el vinagre balsàmic, sal i l'oli d'avellanes. Barrejeu-ho tot i ja podreu servir-ho.