Bacallà amb dues melmelades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Quadrada
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuina de bacallà
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 6 talls de bacallà al punt de sal La Sirena
- tomàquets a daus congelats
- ceba juliana congelada
- 100 g de sucre
- 2 pebrots de fer romesco
- una branqueta de julivert
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per fer la melmelada de tomàquet, poseu els tomàquets sense descongelar en una paella amb oli i deixeu-los coure. Quan s'evapori la seva aigua, afegiu-hi una mica de sal i 50 grams de sucre i deixeu-ho coure a foc mitjà durant uns 15 minuts.
Per fer la melmelada de ceba, en una paella amb oli coeu la ceba congelada a foc fort fins que s'evapori l'aigua. Després, afegiu-hi l'oli i coeu-la a foc lent durant 20 minuts. Quan estigui tova i transparent afegiu-hi 50 grams de sucre i deixeu-ho caramel·litzar durant 3 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi mig gotet d'aigua i deixeu-ho reduir durant un parell de minuts més.
A continuació, obriu els pebrots de romesco de dalt a baix, traieu-los les llavors, bulliu-los en un cassó amb aigua durant 5 minuts, escorreu-los, rasqueu la polpa, poseu-la al morter juntament amb el julivert, prèviament aixafat, i desfeu-ho tot amb oli.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, submergiu el bacallà congelat, directament de la bossa, deixeu que torni a arrencar el bull, coeu-lo dos minuts, escorreu-lo, traieu-li la pell i separeu-lo en fulls.
I ja per acabar, poseu un cercle metàl·lic al centre del plat, feu-hi una capa de melmelada de ceba, una de melmelada de tomàquet i una de fulls de bacallà i
repetiu l'operació fins a omplir el cercle. Finalment, desemmotlleu-ho i amaniu-ho amb l'oli de pebrot i julivert.
Per fer la melmelada de ceba, en una paella amb oli coeu la ceba congelada a foc fort fins que s'evapori l'aigua. Després, afegiu-hi l'oli i coeu-la a foc lent durant 20 minuts. Quan estigui tova i transparent afegiu-hi 50 grams de sucre i deixeu-ho caramel·litzar durant 3 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi mig gotet d'aigua i deixeu-ho reduir durant un parell de minuts més.
A continuació, obriu els pebrots de romesco de dalt a baix, traieu-los les llavors, bulliu-los en un cassó amb aigua durant 5 minuts, escorreu-los, rasqueu la polpa, poseu-la al morter juntament amb el julivert, prèviament aixafat, i desfeu-ho tot amb oli.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, submergiu el bacallà congelat, directament de la bossa, deixeu que torni a arrencar el bull, coeu-lo dos minuts, escorreu-lo, traieu-li la pell i separeu-lo en fulls.
I ja per acabar, poseu un cercle metàl·lic al centre del plat, feu-hi una capa de melmelada de ceba, una de melmelada de tomàquet i una de fulls de bacallà i
repetiu l'operació fins a omplir el cercle. Finalment, desemmotlleu-ho i amaniu-ho amb l'oli de pebrot i julivert.