Bacallà amb cigrons i espinacs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mey Hofmann
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà sense pell i dessalat
  • pell de bacallà cruixent
  • 2 dl d'oli d'oliva
  • 4 grans d'all
  • 1 bitxo
  • 1 fulla petita de llorer
  • farigola
  • Per als cigrons:
  • 400 g de cigrons cuits
  • 2 cullerades de sofregit
  • 1 dl de fumet o aigua
  • sal
  • Per al sofregit:
  • 40 g d'oli d'oliva
  • 60 g de pebrot verd
  • 200 g de ceba
  • 10 g de sucre
  • 15 g de vinagre de xerès
  • 200 g de tomàquet
  • pell de taronja amarga
  • farigola
  • 1 gra d'all laminat en oli
  • safrà
  • julivert
  • sal
  • Per als espinacs:
  • 200 g de fulles d'espinacs netes
  • 1 culleradeta de cansalada a la juliana
  • 1 culleradeta de panses de Corint en remull
  • 1 culleradeta de pinyons
  • 1 cullerada d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli abundant, poseu-hi els grans d'all, el bitxo, el llorer, la farigola i el bacallà i deixeu-ho confitar a foc suau durant uns 10 minuts.

Per fer la picada, poseu en un bol el safrà, l'all laminat, el julivert i l'oli i tritureu-ho bé amb el túrmix.

Per fer el sofregit, poseu la ceba i el pebrot tallats a dauets en una cassola amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el sucre i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau.

A continuació, poseu-hi el vinagre de xerès, el tomàquet tallat a dauets, la farigola i la pell de la taronja, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.

Després, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts més, retireu-ho del foc, passeu-ho per un colador i reserveu-ho.

Tot seguit, poseu el sofregit en una paella, afegiu-hi els cigrons i el fumet, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada, les panses i els pinyons. Quan estiguin dauradets, poseu-hi els espinacs, remeneu-ho bé i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu els cigrons, poseu-hi el bacallà a sobre, amaniu-lo amb una mica d'oli, poseu-hi els espinacs saltats al voltant i guarniu el plat amb la pell de bacallà cruixent.
Anar al contingut