Bacallà amb cava i sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Pujol
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia
INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà de 150 g
- 200 g de ceba
- cava brut
- 4 talls de sobrassada
- 4 cullerades de beixamel
- pebre vermell dolç
- all
- ametlles
- farina
- sal
- oli Per guarnir:
- pebrots de Padrón
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu la ceba tallada en juliana en una paella amb oli.
Per fer la picada, poseu les ametlles i els alls en un morter i piqueu-ho bé. Quan la ceba ja estigui ben feta, afegiu-hi el cava i remeneu-ho. A continuació, enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una paella amb oli a foc molt fort perquè quedi ben marcat. Mentrestant, poseu la sobrassada en una paella i desfeu-la ajudant-vos d'una cullera. Incorporeu-hi la picada i remeneu-ho. Deprés, incorporeu-hi la beixamel, retireu-ho del foc i continueu remenant-ho. Tot seguit, poseu la ceba en una safata pel forn, col·loqueu-hi el bacallà a sobre i cobriu-ho amb la sobrassada. Gratineu-ho al forn durant 5 minuts. I ja per acabar, emplateu-ho i acompanyeu-ho d'uns pebrots de Padrón que podeu fregir amb l'oli de fer el bacallà.
Per fer la picada, poseu les ametlles i els alls en un morter i piqueu-ho bé. Quan la ceba ja estigui ben feta, afegiu-hi el cava i remeneu-ho. A continuació, enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una paella amb oli a foc molt fort perquè quedi ben marcat. Mentrestant, poseu la sobrassada en una paella i desfeu-la ajudant-vos d'una cullera. Incorporeu-hi la picada i remeneu-ho. Deprés, incorporeu-hi la beixamel, retireu-ho del foc i continueu remenant-ho. Tot seguit, poseu la ceba en una safata pel forn, col·loqueu-hi el bacallà a sobre i cobriu-ho amb la sobrassada. Gratineu-ho al forn durant 5 minuts. I ja per acabar, emplateu-ho i acompanyeu-ho d'uns pebrots de Padrón que podeu fregir amb l'oli de fer el bacallà.