Bacallà amb cava i sobrassada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Pujol
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia

INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà de 150 g
  • 200 g de ceba
  • cava brut
  • 4 talls de sobrassada
  • 4 cullerades de beixamel
  • pebre vermell dolç
  • all
  • ametlles
  • farina
  • sal
  • oli Per guarnir:
  • pebrots de Padrón

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu la ceba tallada en juliana en una paella amb oli.
Per fer la picada, poseu les ametlles i els alls en un morter i piqueu-ho bé. Quan la ceba ja estigui ben feta, afegiu-hi el cava i remeneu-ho. A continuació, enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una paella amb oli a foc molt fort perquè quedi ben marcat. Mentrestant, poseu la sobrassada en una paella i desfeu-la ajudant-vos d'una cullera. Incorporeu-hi la picada i remeneu-ho. Deprés, incorporeu-hi la beixamel, retireu-ho del foc i continueu remenant-ho. Tot seguit, poseu la ceba en una safata pel forn, col·loqueu-hi el bacallà a sobre i cobriu-ho amb la sobrassada. Gratineu-ho al forn durant 5 minuts. I ja per acabar, emplateu-ho i acompanyeu-ho d'uns pebrots de Padrón que podeu fregir amb l'oli de fer el bacallà.