Bacallà amb alls tendres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà dessalat
- 4 alls tendres
- 2 tomàquets de penjar
- 1 carbassó
- 3/4 de l d'oli d'oliva
- 4 patates
- 1 porro
- 16 cirerols
- 100 g de bolets
- 1/2 l d'oli de gira-sol
- julivert picat
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli d'oliva en un cassó per fregir-hi els alls tendres tallats.
Mentrestant, en un altre cassó amb força oli de gira-sol, coeu-hi les patates i els porros tallats petit. Remeneu-ho una mica. Un cop tingueu els alls daurats, afegiu-hi més oli i els lloms de bacallà. Quan hagi arrencat el bull, abaixeu el foc i deixeu-ho coure. Per a preparar el guarniment, agafeu una mica de l'oli del bacallà i poseu-lo en una safata per anar al forn, juntament amb tomàquets i carabassó tallat a làmines. Poseu-ho al forn un moment perquè es cogui una mica. Després talleu les llenegues a làmines i fregiu-les en una paella. Coleu les patates i el porro, traieu la pell del bacallà i reserveu-lo. Per a muntar el plat, poseu en un motlle una base de patates i porro, a sobre el tomàquet i el carabassó, les llenegues, i finalment, la peça de bacallà. Decoreu-ho amb els alls tendres, uns tomàquets marinats amb oli i orenga i la pell del bacallà fregida.
Mentrestant, en un altre cassó amb força oli de gira-sol, coeu-hi les patates i els porros tallats petit. Remeneu-ho una mica. Un cop tingueu els alls daurats, afegiu-hi més oli i els lloms de bacallà. Quan hagi arrencat el bull, abaixeu el foc i deixeu-ho coure. Per a preparar el guarniment, agafeu una mica de l'oli del bacallà i poseu-lo en una safata per anar al forn, juntament amb tomàquets i carabassó tallat a làmines. Poseu-ho al forn un moment perquè es cogui una mica. Després talleu les llenegues a làmines i fregiu-les en una paella. Coleu les patates i el porro, traieu la pell del bacallà i reserveu-lo. Per a muntar el plat, poseu en un motlle una base de patates i porro, a sobre el tomàquet i el carabassó, les llenegues, i finalment, la peça de bacallà. Decoreu-ho amb els alls tendres, uns tomàquets marinats amb oli i orenga i la pell del bacallà fregida.