Bacallà amb alls tendres

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà dessalat
  • 4 alls tendres
  • 2 tomàquets de penjar
  • 1 carbassó
  • 3/4 de l d'oli d'oliva
  • 4 patates
  • 1 porro
  • 16 cirerols
  • 100 g de bolets
  • 1/2 l d'oli de gira-sol
  • julivert picat

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli d'oliva en un cassó per fregir-hi els alls tendres tallats.
Mentrestant, en un altre cassó amb força oli de gira-sol, coeu-hi les patates i els porros tallats petit. Remeneu-ho una mica. Un cop tingueu els alls daurats, afegiu-hi més oli i els lloms de bacallà. Quan hagi arrencat el bull, abaixeu el foc i deixeu-ho coure. Per a preparar el guarniment, agafeu una mica de l'oli del bacallà i poseu-lo en una safata per anar al forn, juntament amb tomàquets i carabassó tallat a làmines. Poseu-ho al forn un moment perquè es cogui una mica. Després talleu les llenegues a làmines i fregiu-les en una paella. Coleu les patates i el porro, traieu la pell del bacallà i reserveu-lo. Per a muntar el plat, poseu en un motlle una base de patates i porro, a sobre el tomàquet i el carabassó, les llenegues, i finalment, la peça de bacallà. Decoreu-ho amb els alls tendres, uns tomàquets marinats amb oli i orenga i la pell del bacallà fregida.
Anar al contingut