Bacallà amb 2 formatges

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà dessalat
  • 100 g de formatge blau (cabrales, roquefort)
  • 4 talls de formatge per fondre
  • 1/4 de l de crema de llet
  • 5 tomàquets de penjar
  • 2 alls
  • 12 cuetes de gamba
  • farina
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Comenceu posant en un cassó la nata líquida i el formatge blau tallat a trossets per a fer la salsa; quan comenci a bullir saleu-ho.
D'altra banda, escaldeu els tomàquets en un altre cassó amb aigua bullint. I quan veieu que la pell ja comença a arrugar-se, traieu-los i poseu-los en un bol amb aigua freda per poder pelar-los millor. Reserveu-los. A part, en una paella ben calenta i amb oli, fregiu-hi el bacallà una mica enfarinat a foc lent perquè vagi fent. Reserveu-lo i amb el mateix oli fregiu-hi les cues de gamba pelades amb una mica d'all picat. Finalment, obriu el bacallà i ompliu-lo o farciu-lo amb les gambes tallades. Emplateu-ho amb compte. Poseu-hi la salsa pel voltant i els tomàquets tallats i sense llavors. I per sobre les làmines de formatge per fondre. Poseu-ho 2 minuts a gratinar i ja podreu servir-ho.
Anar al contingut