Bacallà al pil-pil

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    +Obre

    La picantor i la coïssor del bitxo es treu menjant pa o bevent llet, aquests s'emporten la capsaïcina, la substància responsable.

INGREDIENTS

  • 2 morros grossos de bacallà

  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 bitxo fresc
  • 2 tripes de bacallà

PREPARACIÓ

1. Fregim suaument els alls pelats amb el bitxo amb molt oli. Ho reservem i ho deixem refredar.
2. Amb aquest mateix oli, ja sense alls ni bitxo, hi confitem les tripes durant 5 minuts a foc baix. Ho colem i en reservem una part.

3. Confitem els morros tallats amb 4 parts amb la pell amunt a foc baix durant uns 5-8 minuts, depenent de la mida el bacallà.

4. Quan estan prou cuits, traiem els morros del foc i amb l'oli tebi, el muntem amb unes varetes (calent no munta).
5. Ho servim amb el bitxo i l'all per sobre.