Bacallà al pil-pil amb mongetes del ganxet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pep Casas
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sauló, Vallromanes (Vallès Oriental)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 talls de morro de bacallà dessalat
  • 3 alls
  • oli d'oliva
  • 4 minipastanagues
  • 1 carbassó petit
  • 4 minipanotxes
  • 8 tomàquets cherry
  • 400 g de mongeta del ganxet cuita
  • 30 g de mantega
  • sal
  • pebre blanc
  • germinats

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu les miniverdures en un cassó amb aigua bullint durant 2 minuts, refredeu-les en un bol amb aigua freda i gel, escorreu-les i reserveu-les.

Per fer el pil-pil de mongetes, peleu els alls, lamineu-los i fregiu-los en una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin rossos, retireu els alls i reserveu l'oli.

A continuació, poseu les mongetes cuites, millor calentes, en un cassó juntament amb l'oli d'alls, tritureu-ho amb el pímer, passeu-ho a un cassó, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho reduir al foc.

Mentrestant, poseu un cassó al foc amb oli abundant a 65 graus i confiteu-hi el bacallà durant 10-12 minuts. Passat aquest temps, retireu-los del cassó i reserveu-lo en paper absorbent.

Tot seguit, en una paella al foc, amb una mica de mantega, salteu les miniverdures que havíeu escaldat i els tomàquets.

I ja per acabar, emplateu el pil-pil de mongetes i al damunt poseu-hi les verduretes saltades, el llom de bacallà confitat, un raig d'oli i els germinats ben col•locats.
Anar al contingut