Bacallà a l'ajoarriero
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gabriel Paricio
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cuina del Galvany, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El pebrot vermell és molt ric en vitamina C, un potent antioxidant que ajuda a fer front a les infeccions.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de bacallà dessalat i esqueixat
- 2 cebes de Figueres
- 1 cabeça d'alls petita (7 o 8 alls)
- 1/2 kg de salsa de tomàquet casolana
- 150 g de pebrot morrut confitat (en conserva)
- 12 gambes
- 100 ml d'oli
- sal
- 2 bitxos
- 4 llesques de pa de motllo fregit
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli sofregiu els alls i la ceba tallada a la juliana.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el bacallà, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 20 minuts amb la cassola tapada.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu el pebrot morut tallat a la juliana durant uns minuts.
A continuació, a la cassola del bacallà, afegiu-hi el pebrot, la salsa de tomàquet i el suc dels caps de les gambes, remeneu-ho bé, torneu a tapar la cassola i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Seguidament, afegiu-hi un bitxo sencer, un bitxo tallat a trossos, les cues de gamba pelades, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el bacallà amb les gambes i poseu-hi un parell de llesques de pa fregit al costat.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el bacallà, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 20 minuts amb la cassola tapada.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu el pebrot morut tallat a la juliana durant uns minuts.
A continuació, a la cassola del bacallà, afegiu-hi el pebrot, la salsa de tomàquet i el suc dels caps de les gambes, remeneu-ho bé, torneu a tapar la cassola i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Seguidament, afegiu-hi un bitxo sencer, un bitxo tallat a trossos, les cues de gamba pelades, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el bacallà amb les gambes i poseu-hi un parell de llesques de pa fregit al costat.