Bacallà a la talamanquina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Torras
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 8 talls de bacallà
  • 100 g de farina
  • oli
  • 50 g de panses netes i escaldades
  • 1 got de vi blanc
  • 2 clares d'ou
  • 1 tasseta de llet
  • sal
  • Per a la picada:
  • ametlles torrades
  • 2 alls
  • julivert
  • 1 canó de canyella
  • 1 cullerada de pebre vermell

PREPARACIÓ

Per fer la picada, tritureu amb el morter les ametlles, els alls, el pebre vermell i el julivert.
A continuació, enfarineu els talls de bacallà i fregiu-los en una paella amb oli abundant a foc lent. Quan el bacallà estigui daurat, retireu l'oli, reserveu-lo en un bol i a la mateixa paella afegiu-hi les panses, el vi blanc i la picada i deixeu-ho coure.

Per fer els bunyols, poseu en un bol les clares d'ou, la farina, la llet i la sal i remeneu-ho bé amb el batedor fins a aconseguir una pasta ben fina. Seguidament, en un cassó amb l'oli fregiu-hi els bunyols, fent boletes amb la pasta.

I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi el seu suc i les panses al voltant i guarniu el plat amb els bunyols i una mica de julivert.
Anar al contingut