Bacallà a la papillota

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta, pel seus ingredients (bàsicament verdures i peix) i per la seva elaboració, és baixa en calories i rica en proteïnes d'alt valor biològic, fibra, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 bacallà fresc  

    200 g de mongeta tendra plana   

    12 raves   

    4 alls tendres   

    4 xampinyons portobello   

    1/4 de bròcoli   

    1 pastanaga     

    1 porro

    1 manat de julivert

    1 fulla de llorer

    Alfàbrega

    Sal

    Pebre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Traiem l'espina del bacallà i la posem en un atuell, coberta amb una solució d'aigua i sal (50 g de sal per litre) durant 15'.
  2. Tallem els lloms de bacallà en quatre, els posem en un altre atuell, coberts amb la mateixa solució d'aigua i sal, i els hi deixem en remull durant 15 minuts.
  3. Passat el quart d'hora, fem un brou curt en una olla de pressió amb les espines, un porro tallat a bresa, un manat de julivert, una fulla de llorer i l'aigua freda justa que ho cobreixi. Ha de bullir 10 minuts i reposar-ne 30 més.
  4. Traiem el bacallà del bany de sal, l'eixuguem amb paper absorbent i el reservem.
  5. Tallem la mongeta en tires llargues. Tallem el quart de bròquil de manera que quedi en arbrets. Tallem els raves per la meitat. Tallem la pastanaga a la brunesa, ben menuda. Els alls, a rodelles i, els bolets, a làmines.
  6. Saltem les verdures en una paella amb un raig d'oli, excepte els bolets, i les salem.
  7. Colem el brou curt en un pot, hi afegim els bolets i quan arrenqui el bull, l'apaguem.
  8. Agafem 4 papers sulfurats i 4 cordills. Al centre de cada paper hi posem un fons de verdures saltades, unes fulles d'alfàbrega, i a damunt, el tall de bacallà. Tanquem el farcell i el lliguem bé, de manera que quedi ben hermètic.
  9. Posem els 4 farcells en una safata de forn i els enfornem a 220º durant uns 7 o 10 minuts, depenent del forn.
  10. Obrim els farcells i ho servim posant el tall de bacallà al fons del plat. Al damunt, les verdures, una mica del brou amb els bolets, unes voltes de pebre negre, un raig d'oli d'oliva verge extra i unes fulles d'alfàbrega fresca.
Anar al contingut