Bacallà a la llauna

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà dessalats

    1 gra d'all

    julivert

    farina

    oli d'oliva verge extra

    1 got de vi blanc 

    2 cullerades de pebre vermell dolç

    400 g cigrons cuits

    bitxo fresc vermell

PREPARACIÓ

- Fem brou de bacallà amb 2 litres d'aigua mineral i un cap de bacallà. Deixem que bulli 25 minuts i després deixem que reposi 25 minuts més.

- Hidratem durant 12 hores amb aigua mineral i una cullerada de bicarbonat, els 150 g de cigrons.

- Bullim amb el brou de bacallà els 150 g de cigrons menuts.

- Posem oli en una cassola al foc. Mentre s'escalfa, enfarinem el bacallà i el fregim lleugerament. Hem de deixar que quedi cru per dins. Un cop fregit, el reservem.

- A la mateixa cassola, i amb el mateix oli, hi fem ballar un all laminat.

- Hi afegim un got de vi blanc sec, la meitat del brou i els cigrons cuits.

- Finalment hi afegim el bacallà per sobre i posem la cassola al forn 10 minuts a 220º.

- Passat aquest temps, ja el podrem servir.