Ba-Shien-Su-Chien (8 tresors) - Shung-Tung, Xina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Pare Peter Yang, fundador els anys 50 del primer restaurant xinès de Barcelona.

INGREDIENTS

  • alls
  • ceba
  • bambú
  • bolets xinesos
  • col xinesa
  • poma
  • nous
  • aigua
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Talleu tots els ingredients a tires o a làmines per tenir-los a punt.
En una paella, fregiu-hi els alls amb l'oli de gira-sol. Després afegiu-hi la ceba i el bambú. Remeneu-ho sempre amb els bastonets de fusta.
Afegiu-hi uns quants bolets perfumats i remeneu-ho. Després afegiu-hi la col xinesa i salteu-ho una mica més.
Al cap d'uns quants minuts, afegiu a la paella la poma tallada a làmines; remeneu-ho bé i, finalment, afegiu-hi les nous. Salteu-ho unes quantes vegades i afegiu-hi l'aigua bullent. Tapeu-ho i deixeu-ho coure uns quants minuts, a foc lent, fins que els ingredients absorbeixin l'aigua.
Quan el vapor que surt per la tapadora ja no es noti humit, vol dir que el plat ja està a punt.