Ayva tatlisi (Codony farcit) - Turquia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Isik Ozel, Barcelona

INGREDIENTS

  • codonys
  • pomes
  • claus d'olor
  • sucre
  • nous picades
  • gelat (opcional)

PREPARACIÓ

Per fer aquestes postres heu de calcular mig codony per persona.
Partiu els codonys per la meitat, peleu-los i buideu-ne el cor i les llavors. Poseu les peles i les llavors dels cors al fons d'una olla i les meitats de codony a sobre, amb la part buida de cara amunt. Afegiu-hi uns quants claus d'olor; calculeu-ne un parell per cada mig codony. Aboqueu-hi força sucre per sobre.
Peleu i ratlleu la poma i poseu-ne dins dels codonys, al forat que ha quedat de treure'n el cor.
Afegiu-hi uns quants gots d'aigua, abocant-la per les vores, però no per sobre dels codonys. Heu de mirar que no arribi a cobrir-los. Tapeu l'olla i deixeu que cogui durant uns 20-25 minuts. En coure's, les peles i les llavors faran que els codonys agafin un color vermellós.
Serviu mig codony per persona. A sobre escampeu-hi unes quantes nous picades i, si us agrada, un parell de cullerades de gelat.