Avellanes garapinyades amb garrofa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Biarnés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fundació Alícia
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les avellanes, fruit sec típic de la tardor, són riques en vitamina E i greixos poliinsaturats, nutrients que cuiden la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g d'avellanes torrades
  • 80 g de sucre
  • 20 g de farina de garrofa
  • 30 g d'aigua
  • 30 g de mel
  • Per la segona presentació:
  • 16 gerds
  • 250g de nata per muntar 35%

PREPARACIÓ

Per començar, poseu un cassó al foc amb el sucre i l'aigua i espereu fins que arribi al punt de fil, a 117 graus. Seguidament, afegiu-hi les avellanes i remeneu-ho bé. Quan el sucre es torni blanc, aparteu les avellanes cap a un costat del cassó i a l'altre poseu-hi la mel. Quan la mel es comenci a enrossir, remeneu-ho tot ben remenat, retireu-ho del foc, afegiu-hi la farina de garrofa pel sobre i remeneu-ho sense parar. A continuació, separeu les avellanes amb una espàtula, escampeu-les sobre un paper de forn i deixeu-les refredar.

Mentrestant, munteu la nata, en un bol, amb unes varetes manuals.

I ja per acabar, podeu presentar les garapinyades en una paperina, o en una copa tipus Martini amb gerds, nata muntada i les garapinyades al damunt.
Anar al contingut