Asrokui kpo walangachi (Crema d'"asrokui" amb formatge) - Porto-Novo, Benín

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Gladys Migan i Pamela d'Oliveira, Sabadell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Sense gluten

INGREDIENTS

  • gambetes seques en pols
  • asrokui (llavors mòltes de poma salvatge)
  • walangachi (formatge fresc fregit)
  • oli de palma
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu una paella al foc amb aigua i sal i desfeu-hi un parell de cullerades de gambetes seques en pols. Remeneu-ho i afegiu-hi un pessic de sal.
En un plat fondo, barregeu-hi 3 o 4 cullerades soperes d'asrokui i afegiu-hi un bon raig d'oli de palma. Remeneu-ho perquè quedi una pasta més aviat cremosa. Si convé, afegiu-hi més oli de palma. Afegiu-ho a la paella i remeneu-ho enèrgicament i sense parar fins que aconseguiu una salsa densa i cremosa. Les propietats espessidores de l'asrokui faran que la salsa quedi lligada.
Per acabar, afegiu-hi uns quants bocins de walangachi, remeneu-ho perquè quedin ben impregnats de la crema d'asrokui ja tindreu la salsa a punt.
 
Nota:
El walangachi -el formatge africà que va utilitzar la Gladys- és molt semblant al formatge fresc que tenim aquí. El fregeixen i el congelen per tenir-ne sempre a mà.
L'Asrokui kpo walangachi se sol menjar junt amb el Telibo (vegeu recepta a part)