Arrossejat de peix amb safrà

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 2 persones:
  • 2 rodanxes de lluç de palangre
  • 1 medalló de rap d'uns 200 g
  • 150 g d'arròs
  • 1 ceba petita
  • 2 cullerades d'allioli
  • 600 cl de fumet de peix
  • julivert picat
  • oli d'oliva
  • 1 cullerada sopera de safrà
  • 2 patates mitjanes

PREPARACIÓ

Preparació: 10 min.
Cocció: 10 min. i 15 min.

1. Talleu les patates a daus amples, i feu-les bullir en un cassó amb fumet.
2. Escalfeu els brins de safrà amb paper d'alumini, fins que comenceu a notar l'aroma del safrà torrat. Poseu-lo a dins del cassó.
3. Quan les patates siguin gairebé cuites, poseu, en una cassola a part, els peixos. Deixeu-ho coure tapat durant uns 5 minuts.
4. Mentrestant, en una paella per anar al forn, sofregiu-hi la ceba picada i després fregiu-hi l'arròs fins que es dauri. Reserveu-ho.
5. Escalfeu el forn a 200º.
6. Quan el peix sigui cuit, emplateu-lo amb les patates. Lligueu la salsa amb una cullerada d'allioli. Amaniu-ho vigilant de reservar bona part d'aquesta salsa.
7. Just abans de portar el plat a taula, mulleu l'arròs amb aquest caldo, i aboqueu-n'hi una mica més si cal. Fiqueu-ho al forn uns 12-15 minuts per coure l'arròs. Mengeu-vos primer el peix, i, quan acabeu, tindreu l'arròs al punt. Dos plats pel preu d'un.