Arrossejat de fideus per a celíacs

INGREDIENTS

  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 rap (o escórpora, calamars, sípia...)
  • oli
  • julivert picat
  • tinta de calamar
  • 1 kg de fideus d'arròs
  • 1 got de vi blanc
  • 1 litre de fumet

PREPARACIÓ

1. Talleu a trossets el peix que més us agradi i salteu-lo a la cassola amb una mica d'oli fins que s'enrosseixi una mica. Reserveu-lo.

2. A la mateixa cassola, sofregiu-hi la ceba i els grans d'all ben picats. Poseu-hi un polsim de julivert picat i una mica de tinta de calamar per donar-hi color i aroma.

3. Afegiu-hi el peix i, després, el got de vi blanc. Deixeu-ho reduir.

4. Talleu els fideus d'arròs amb unes tisores i afegiu-los a la cassola. Poseu-ho a foc lent durant dos minuts i remeneu-ho.

5. Mulleu-ho amb un fumet (pot estar fet amb les mateixes espines del peix) fins que ho cobreixi bé i poseu la cassola al forn a 200º durant 5 minuts fins que s'hagi begut el líquid.

6. Rectifiqueu-ho de sal.

7. Abans de servir-ho, hi podeu posar una picada d'all i julivert o una mica d'allioli negat pel damunt.