Arròs verd cremós

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Montserrat Tapia i Canadell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant llibreria LAIE, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba
  • 2 cebes de figueres
  • 3 carbassons
  • 100 g de pèsols
  • 1,5 l de brou de verdures
  • 50 g de mantega
  • 1 copa de vi blanc
  • sal
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • brandada (opcional)
  • oli
  • Per a la picada:
  • julivert
  • 1 manant de porradell
  • 75 ml d'oli d'oliva verge
  • 1 gra d'all

PREPARACIÓ

Per fer el sofregit, poseu oli en una cassola i quan estigui calent, afegiu-hi la ceba picada.
Quan la ceba s'hagi tornat transparent, incorporeu-hi el carbassó picat i pelat i la sal, i remeneu-ho. Després, afegiu-hi l'arròs i el vi blanc. Quan el vi blanc s'hagi reduit, incorporeu-hi el brou i deixeu-ho bullir durant 8 minuts. Per fer la picada, poseu la pell del carbassó, el julivert, el porradell, l'all i l'oli en un pot i tritureu-ho. A continuació, incorporeu els pèsols al sofregit. Afegiu-hi una mica més de brou i deixeu-ho coure durant 5 minuts més. Després, aboqueu-hi la picada i el parmesà ratllat i remeneu-ho. Per acabar, poseu una anella sobre el plat i ompliu-la amb l'arròs. A sobre, col·loqueu-hi la brandada de bacallà i alliseu-la. Finalment, desemmotlleu l'arròs i serviu-lo.