Arròs verd amb cloïsses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Ros
  • Informació nutricional
    +Obre

    El julivert és molt ric en potassi, mineral que ajuda a eliminar l'excés de líquids del cos.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g de ceba de Figueres
  • 80 g d'oli d'oliva verge
  • 250 g d'arròs “carnaroli”
  • 500 g de cloïsses de Carril
  • 1 cullerada de sal
  • 1 cullerada de pebre
  • 1 manat de julivert fresc
  • una mica de cibulet
  • Per fer 1 l de fumet de peix de roca blanc:
  • ceba
  • pastanaga
  • porro
  • cap de rap o un altre peix per a sopa
  • aigua

PREPARACIÓ

Per fer el caldo verd per mullar l'arròs, en una olla feu el fumet i afegiu-hi, alhora, en aigua freda, les verdures i el peix, feu-ho bullir 30 minuts, coleu-ho i reserveu-ho.

A continuació, tritureu tot el julivert amb aigua, al got de la batedora, afegiu-lo al fumet, deixeu-ho uns minuts perquè s'infusioni i coleu-ho.

Tot seguit, en una cassola amb oli, sofregiu la ceba tallada molt fina, sense que agafi color. Després, poseu-hi l'arròs, doneu-li unes voltes, rectifiqueu-lo de sal i pebre, i mulleu-ho amb el fumet verd fins que l'arròs sigui cuit durant uns 16 minuts, i remenant-ho molt sovint.

Mentrestant, coeu les cloïsses en una paella, amb una mica d'oli calent, i amb la paella tapada, fins que s'obrin, i reserveu-ne el suc que han deixat anar.

I ja per acabar, poseu l'arròs al fons del plat, afegiu-hi les cloïsses per sobre i el suc que han deixat, tireu-hi un raig d'oli i una mica de cibulet i ja podeu servir-ho.