Arròs venere amb gambes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Àngel Pasqual
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Lluçanès, Prats de Lluçanès

INGREDIENTS

  • 200 g d'arròs Venere
  • 8 gambes
  • 1 tassa d'oli de gira-sol
  • sal
  • sal de Guerande
  • 1 nyora
  • 2 bitxos secs
  • 3 grans d'all
  • 8 cirerols
  • 50 g de palets d'ametlla
  • 1 pebrot vermell
  • julivert
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Feu bullir l'arròs en un cassó amb aigua i sal durant 45 minuts.
Després, renteu-lo amb aigua freda fins que l'aigua quedi ben neta.

Per fer la picada, trinxeu les nyores, els tomàquets, el julivert i el llorer i remeneu-ho.

Deixeu macerar les gambes pelades i els caps de gambes en un bol amb oli durant uns minuts. Tot seguit, salteu-los en una paella juntament amb la picada. Després, afegiu-hi l'arròs i una mica de mantega i salteu-ho tot junt. Rectifiqueu el plat amb sal de Guerande.

I ja per acabar, emplateu l'arròs amb gambes i guarniu el plat amb uns palets d'ametlla i una mica de pebre mòlt.
Anar al contingut