Arròs venere amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àngel Pasqual
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Lluçanès, Prats de Lluçanès
INGREDIENTS
- 200 g d'arròs Venere
- 8 gambes
- 1 tassa d'oli de gira-sol
- sal
- sal de Guerande
- 1 nyora
- 2 bitxos secs
- 3 grans d'all
- 8 cirerols
- 50 g de palets d'ametlla
- 1 pebrot vermell
- julivert
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Feu bullir l'arròs en un cassó amb aigua i sal durant 45 minuts.
Després, renteu-lo amb aigua freda fins que l'aigua quedi ben neta.
Per fer la picada, trinxeu les nyores, els tomàquets, el julivert i el llorer i remeneu-ho.
Deixeu macerar les gambes pelades i els caps de gambes en un bol amb oli durant uns minuts. Tot seguit, salteu-los en una paella juntament amb la picada. Després, afegiu-hi l'arròs i una mica de mantega i salteu-ho tot junt. Rectifiqueu el plat amb sal de Guerande.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb gambes i guarniu el plat amb uns palets d'ametlla i una mica de pebre mòlt.
Després, renteu-lo amb aigua freda fins que l'aigua quedi ben neta.
Per fer la picada, trinxeu les nyores, els tomàquets, el julivert i el llorer i remeneu-ho.
Deixeu macerar les gambes pelades i els caps de gambes en un bol amb oli durant uns minuts. Tot seguit, salteu-los en una paella juntament amb la picada. Després, afegiu-hi l'arròs i una mica de mantega i salteu-ho tot junt. Rectifiqueu el plat amb sal de Guerande.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb gambes i guarniu el plat amb uns palets d'ametlla i una mica de pebre mòlt.