Arròs negre d'Elx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Elche
INGREDIENTS
- 1 sípia amb la seva tinta
- 500 g d'arròs
- 3 tomàquets madurs
- 3 carxofes
- 1 pebrot vermell
- 100 g de pèsols
- 1 cabeça d'alls
- 1 got d'oli d'oliva
- julivert
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en una paella d'arròs.
Quan estigui calent, tireu-hi els alls (sencers i amb pell) i el pebrot vermell tallat a tires. Un cop el pebrot estigui ben daurat, afegiu-hi les carxofes trossejades i els pèsols. Deixeu-ho sofregir una mica i després incorporeu-hi la sípia tallada a trossos i el tomàquet ratllat. Quan tot plegat estigui ben sofregit, aboqueu-hi l'aigua calenta (o brou de peix) i poseu-hi la tinta de la sípia i sal. Deixeu que arrenqui el bull i tireu-hi l'arròs. La cocció de l'arròs ha de ser de 20 minuts, a foc mitjà. Als 5 minuts de cocció, poseu-hi la picada d'all i julivert. Ja per acabar, decoreu l'arròs amb mitges llimones.
Quan estigui calent, tireu-hi els alls (sencers i amb pell) i el pebrot vermell tallat a tires. Un cop el pebrot estigui ben daurat, afegiu-hi les carxofes trossejades i els pèsols. Deixeu-ho sofregir una mica i després incorporeu-hi la sípia tallada a trossos i el tomàquet ratllat. Quan tot plegat estigui ben sofregit, aboqueu-hi l'aigua calenta (o brou de peix) i poseu-hi la tinta de la sípia i sal. Deixeu que arrenqui el bull i tireu-hi l'arròs. La cocció de l'arròs ha de ser de 20 minuts, a foc mitjà. Als 5 minuts de cocció, poseu-hi la picada d'all i julivert. Ja per acabar, decoreu l'arròs amb mitges llimones.